Nieuws

15 september 2018

Schilder inhuren? Vergelijk appels met appels!

Money money money. Daar draait het vaak om. Ik kom dan ook geregeld mensen tegen die een offerte bij 3 schildersbedrijven aanvragen. Helemaal niets mis mee. Maar dan komen de offertes binnen en kijken er best velen meteen rechtsonder… naar de totaalprijs. “Wow, kijk nou deze is gewoon € 1.000,- duurder.” Ze gaan puur op de prijs af. Terwijl er toch echt een aantal andere factoren mee zouden moeten wegen…

Even vooropgesteld: € 1.000,- is natuurlijk niet niks
Maar vraag je alsjeblieft wel af: waarom is dat verschil er? Leveren beide bedrijven exact hetzelfde werk en dezelfde kwaliteit? Leg de offertes naast elkaar en kijk wat er precies aangeboden wordt. Dezelfde werkzaamheden? En je kiest dan voor het goedkopere bedrijf: prima keus. Dan hou je nog geld over voor iets anders leuks. Vakantie, uit eten, kleren…

Offertes niet met elkaar te vergelijken?
Soms is dat lastig, omdat het ene bedrijf een gespecificeerde offerte stuurt en de ander alleen een totaalprijs. Dan is er geen vergelijking mogelijk. Het is dan verstandig om te vragen aan die ene schilder of hij de offerte kan specificeren of op z’n minst verduidelijken. Want je wilt toch wel weten wat hij precies gaat doen? En straks meerkosten moeten betalen omdat hij niet volledig was? No way!

Appels met peren vergelijken en uiteindelijk kiezen voor de appels
Bedrijf X verwijdert alle laklagen, brengt dan 1 grondverflaag aan en 2 lagen lak. Een intensieve klus. Het houtwerk kan er weer jaren tegen. Bedrijf Y schuurt de oude laklaag en brengt 1 nieuwe verflaag aan. Veel sneller klaar is Kees of Karel. Ook heeft hij minder materiaal gebruikt. De lagere prijs is dus goed te verklaren. 1 keer raden van welk schilderwerk jij het langst gaat genieten?

Kies voor vakmanschap
Met deze blog wil ik niet zeggen: kies altijd voor Bas Beugelsdijk Schilders. Zeker niet. Ik schreef al in mijn blog Schilder slaat aan het bloggen dat ik niet alle schilderklussen op me kan nemen. 😉 Maar vergelijk alsjeblieft appels met appels en peren met peren. En kies voor een schildersbedrijf dat bekend staat om zijn vakmanschap en waarbij je een goed gevoel hebt. Kwaliteit verzekerd!

Wil jij meteen appels óf peren gaan vergelijken?
Bel me dan: 06 464 058 53 of stuur me een e-mail via info@basbeugelsdijkschilders.nl.

Schilder inhuren? Vergelijk appels met appels

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BEL ONS