Nieuws

27 augustus 2018

Schilder slaat aan het bloggen

Volg je me al langer op Facebook en LinkedIn, dan weet je dat ik regelmatig tips deel. Bij welke temperatuur je het beste (niet) kunt schilderen, hoe onderhoud je schilderwerk en dat het belangrijk is om te ventileren. Ook adviseerde ik je al over het controleren van het schilderwerk op blaasjes en scheurtjes. Op mijn beurt kreeg ik een tip om te gaan bloggen over mijn mooie vak. Ik vraag me echt af of hier iemand op zit te wachten, maar ach, ik wil het wel een keertje proberen. Het schrijven zelf heb ik uitbesteed aan PuntKomma. Ik de (lak en) tex; zij de tekst. 🙂

Tips van de vakman aan de doe-het-zelver
Schilderen is een echt vak. Dat wordt nogal eens vergeten. Helaas. Soms lijkt het bijvoorbeeld in televisieprogramma’s of het een fluitje van een cent is. Dat is niet zo. Ik kom het tegendeel bijna wekelijks tegen. Natuurlijk begrijp ik ook wel dat niet iedereen mij kan inhuren als schilder. Zou ook niet kunnen, want dan kon ik de klok rond werken. En dat is toch niet helemaal mijn bedoeling. Voor de doe-het-zelver kan het dus handig zijn om adviezen, verhalen en tips te lezen of filmpjes te bekijken van een ervaren onderhoudsschilder. Thank me later.

Goed voorwerk = het halve werk
“Dat schuren is pokkenwerk.” Deze opmerking hoor ik vaak van hobbyschilders. Met als gevolg dat ze dat maar half doen of erger: helemaal niet. In deze eerste blog ga ik je meteen een goed bewaard ‘geheim’ onthullen… Hoe vervelend je schoonmaken en schuren ook vindt, een goede voorbereiding is het a l l e r b e l a n g r i j k s t e. Als je al met een achterstand begint, wordt het aflakken nooit iets. Weet je wat een niet-goed-geschuurde-deur wordt als je deze aflakt? Een ‘grof schandaal’. Letterlijk. En eerlijk is eerlijk, schuren is ook niet mijn leukste bezigheid, maar het is een must.

Inspiratie nodig?
Bekijk dan eens onderstaand filmpje van geschilderde voordeuren en zeg nu zelf: zitten die strak in de lak of zitten die strak in de lak? 😉

PS Ben je doe-het-zelver? Negeer dan maar de tekst in het filmpje. 😉

 

, , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BEL ONS